Kall tårta

kall tårta

Ingredienser

• 5 st ägg
• 5 msk socker
• 2 burkar kesella vanilj
• 15 st gelatinblad
• 1,5 glas mjölk
• En form med avtagbar kant

Tillagning

1. Dela äggen och separera vitan och gulan. Vispa ägggulan med socker och vispa äggvitan för sig.

2. Använd hälften av mjölken för att blöta gelatinbladen, den andra hälften värms upp. När mjölken blivit uppvärmd (OBS! Inte kokande) blandas den med de blöta gelatinbladen, låt stå tills det svalnat till rumstemperatur.

3. Den vispade äggguleblandningen blandas med kesella, gelatinblandningen och den vispade äggvitan.

4. Smörj formen med smör och häll sedan i hela blandningen i formen. Formen ska ställas i kylsskåp över natt. När den stelnat är den redo att serveras

5. Dekorera gärna med goda frukter.

Leave a Comment