Kottar

Ingredienser

• 2 burkar pressad mjölk
• 250 g smör
• 7 dl vetemjöl
• Gräddfil
• Ägg
• Sockerpuder

Tillagning

1. Koka upp de två burkarna med pressad mjölk i ca. 1,5timmar (stängda burkar). Efter detta öppnas de för att svalkas ner. Vetemjölet blandas med smör och sedan med gräddfil och ägg.

2. Degen delas i upp i högar av ca golfbolls storlek. Dessa fryses sedan ner i 1-2timmar.
Smula bollarna över en bakplåt och sätt sedan in i en 200* ugn tills de får en brun färg.

3. När det är färdigt blandas det med den kokta mjölken i en skål. För att forma bakelserna till kottar kan man använda ett snapsglas.

4. Doppa snapsglaset i varmt vatten och fyll sedan glaset med en sked. Det varma vattnet gör så att ”kotten” åker ut ur glaset. Notera att glaset måste doppas i varmt vatten varje gång man ska fylla på igen.

5. De färdiga kottarna ställs sedan in ställs in i kylen och pudras sedan med sockerpuder.

Tags: , , , ,

Leave a Comment