Min första ryska inspirationskväll

Svetlana med kunder 2010-11-28

Och så kom den symboliska dagen 28:e november 2010 – det är exakt 15 år sedan som jag öppnade min frisörsalong i Landskrona.

En rolig idé som jag fick för att fira 15-års-dagen är att ge mina kunder en provsmak av min ursprungskultur eller närmare sagt bjuda dem på den goda ryska maten som jag velat att nå ut med hela tiden.

Redan innan var nyfikenheten och intresset stort för min mat så jag var extra peppad över att äntligen kunna få bjuda andra människor på en fantastisk smakupplevelse.


På menyn stod det fyra olika sorters pelmeni, koreansk morot-sallad, ryska kakor och svensk glögg, för att det inte skulle kännas allt för främmande, 🙂

Hela eftermiddagen (13.00-19.00) strömmade det in folk som smakade på min mat, minglade och gick därifrån med ett stort leende på läpparna.

Maten bemöttes på olika sätt men de flesta blev glatt överraskade, särskilt de som smakade pelmeni för första gången. Andra var skeptiska över innehållet, vilket löste sig enkelt genom att berätta hur pelmeni var tillverkade och vad de bestod av. Resultatet var dock detsamma – proppmätta magar och glada miner.

När dagen var slut, fanns inte en enda pelmeni kvar, alla tallrikar var tomma och jag fick jättemycket beröm för evenemanget.

Det är underbart att se hur mycket en bra mat kan förena människor från olika åldersgrupper. Jag var uppmuntrad med positiv feedback av både vanliga människor, företagare och folk med kunskap i livsmedelsbranschen.

Det är så underbart att få en så tydlig bekräftelse på att mina cateringsplaner har en stor potential och framför allt att det finns en enorm efterfråga där ute. Jag ska ju inte bara lyckas göra alla nöjda och mätta utan även få mitt nya företag att gå runt. Första mottagningen blev minst sagt lyckat så det känns oerhört hoppfullt att fortsätta satsa.

Tack alla ni som kom, testade min mat och sa fina saker, ert stöd betyder mycket för mig.

Till min hjälp hade jag två av mina nära vänner Tatyana och Maria. Vi delar samma bakgrund och även de var pålästa på maten som vi erbjöd. Utan deras hjälp hade det varit svårt för mig att genomföra eventet. Stort tack till Tatyana och Maria.

Jag är väldig tacksam för att min familj var med och stöttat mig. Ni är underbara och det känns bara roligt att ge sig ut på nya utmaningar.

Fler inspirationskvällar av ett ryskt slag, fick jag har höra ofta under kvällens gång och jag ser redan fram emot att genomföra fler sådana evenemang. Håll därför utkik i kalendern efter kommande evenemang. Hoppas vi ses snart igen.


Tags: , , ,

Please leave a comment

 1. Irina Bobkova Says:

  Hej Svetlana och grattis!!! Lycka till med försälningen!

 2. Christer Says:

  Hej Svetlana.

  Vi har idag ätit din goda pelmeni. Smakade jättegott med smör till.
  Hoppas att många upptäcker dina Ryska Delikatesser.

  Hälsningar Hillevi och Christer

 3. Tatjana Says:

  Horosaja ideja!
  Zivu ja k sozaleniju daleko oy vas.
  Mozet bit ti znaes kto delaet v Svecii gruzinskii sir sulguni ili adigeiskii?

Leave a Comment